Region

Vučić odgovorio Đukanoviću: To iz njega progovara podsvijest. On ustvari želi Crnu Goru bez Srba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović sve radio da Crna Gora bude bez Srba i da su optužbe Đukanovića odraz njegove podsvijesti, pišu Vijesti.me.

“Ja niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvijest, to progovara iz njega ono što on želi – uvijek je želio Crnu Goru bez Srba'”, rekao je Vučić u Kraljevu, na otvaranju fabrike Leoni.

Vučić je rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori kako bi rekao da nema Srba, i da je crnogorski predsjednik upravo “autoprojekcijom pokazao da je to tako”.

PROČITAJTE  Vučić: Srbija želi dobre odnose sa BiH, prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapća prilikom kontrole vozila u kojem je bio, rekao je da “nema šta da doda” saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

“Bio bih užasno razočaran da bilo ko pomisli da može bilo šta da radi protiv bilo čije porodice. Ne da bi to bio samo skandal već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP-a, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili šta se dogodilo”, naglasio je Vučić.Povezani postovi: