Politika

Vučić otkrio koje će tri stvari u srijedu reći rukovodstvu RS u Beogradu: To je vrlo važno

Govoreći o dešavanjima u Bosni i Hercegovini, u intervjuu za RTS, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je kazao da će “Srbija uraditi sve što može da sačuva mir i stabilnost”.

“Nama su potrebni razgovori, dijalog. Nadam se da ćemo nekada biti u stanju da napravimo i bratske odnose sa Bošnjacima, imajući u vidu svu težinu i sve ono kroz šta su oni prošli i svu težinu i ono kroz šta smo mi prošli, ali za to uvijek morate da imate dvije strane”, naveo je Vučić.

On je istakao da nije dobro da se nešto nameće spolja, i da se na Balkanu to nikada dobro ne prima, pa ni oktroisanje odluka nikada nije dovoljno dobro.

Najavio je da će 4. augusta u Beogradu biti obilježen “najteži zločin etničkog čišćenja poslije Drugog svjetskog rata, progona srpskog naroda u akciji “Oluja””, i da će obilježavanju prisustvovati i kompletno rukovodstvo Republike Srpske pa će tada sa njima razgovarati.

Predsjednik Srbije je rekao da će im poručiti tri stvari:

“Pod jedan, moramo da čuvamo mir, pod dva, Srbija će poštovati Dejtonski mirovni sporazum, integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske i pod tri, Srbija će uvek biti uz narod u RS i pomagati na svaki način. To su važne stvari koje će Srbija da iskaže u svakom trenutku”, zaključio je Vučić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare