Region

Vučić otvorio gradilište. Nakon što je otišao, otišli i radnici i mašine

Dvadeset dana od svečane ceremonije obilježavanja početka radova na izgradnji auto-puta od Niša do Merdara u Srbiji na mjestu na kojem je ceremonija održana i dalje nema ni radnika ni mašina, piše Nova.rs.

Stanovnici Balajnca i Gradišta, merošinskih sela koja se nalaze u blizini mjesta na kojem su radovi trebalo da krenu, kazali su za portal Nova.rs da građevinske mašine otišle vrlo brzo nakon što je svečana ceremonija okončana i više ih nisu vidjeli.

Gradilište nakon odlaska Vučića

Na velikom platou koji je za tu priliku nasut šljunkom bio je isparkiran veći broj kamiona i građevinskih mašina i postavljena bina.

Iz preduzeću „Koridori Srbije“ nisu odgovorili za upit kada će radovi zaista krenuti i da li će se auto-put graditi počev od mjesta na kojem je održana svečana ceremonija.

Gradilište nakon odlaska Vučića

Svečanom obilježavanju početka radova nadomak pomenutih merošinskih sela, u neposrednoj blizini puta Niš-Prokuplje, prisustvovao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i drugi.

Označavajući početak izgradnje prve deonice „Puta mira“, Vučić je rekao da bi moderna saobraćajnica do Prokuplja trebalo da bude gotova za oko dvije i po godine i istakao da će se nakon završetka svih radova od Niša do Merdara stizati za 45 minuta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare