Politika

Vučić: Podržavamo Dejtonski sporazum; Dodik: Godinama su nam otimane nadležnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, tokom današnjeg susreta sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom, da će “Srbija uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primjenu”.

„Dodik je istakao da su Republici Srpskoj (RS) godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se RS, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom (BiH), saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

Kako je navedeno, oni su razmjenili stavove o „svim aktuelnim pitanjima u regionu i svim zajedničkim projektima“ u kojima učestvuju Srbija i RS.

Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Кostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvjetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim dijelovima RS.

Također je potvrdio opredjeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji autoputa Sremska Rača-Bijeljina.

Dodik istakao je da je to projekat od strateškog značaja za RS i ne samo za njen istočni dio i zahvalio Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Predsjednik Vučić je naglasio da će Srbija uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primjenu, dok je Dodik istakao da su Republici Srpskoj godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se Republika Srpska, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom Bosne i Hercegovine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare