Region

Vučić ponovo zvijezda društvenih mreža: Progovorio njemački, komentari su brutalni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je postao zvijezda društvenih mreža. Nakon što je na Instagramu objavio rat mafiji, sada se obratio svima koji žele da uče njemački jezik.

Naime, Vučič je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” objavio video snimak, na kojem se na samom početku čuje kako njemačka kancelarka priča na njemačkom jeziku, dok on sa osmijehom gleda u knjigu ispred sebe, a potom namješta frizuru, piše Nova.rs.

Zatim se Vučič obraća riječima:

View this post on Instagram

Nemački. Hvala mnogo na vašoj pažnji!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Angelu Merkel su svi slušali u Evropi s pažnjom, i ja naravno. Ali ovoga puta sam iskoristio, i to je valjda jedinstven slučaj, da sam uspio da iskoristim njen govor za sopstvene potrebe, odnosno učio sam njemački. I naučio sam nekoliko važnih izraza koje se tiču borbe protiv koronavirusa. Tako da bih svim početnicima, kao što sam ja, preporučio da koriste njene riječi, njene fraze, i tako će dobro da savladaju i sve ono novo što dolazi u njemačkom jeziku”, rekao je Vučić, a onda se upravo na njemačkom zahvalio na pažnji.

I Saša Radulović iz Pokreta Dosta je bilo, reagovao je na Vučićev njemački, te napisao:

Inače, na početku snimka, Merkel je rekla, “da Njemačka nije nemoćna protiv koronavirusa, te da će ponašanje ljudi odlučiti kako će se situacija sa virusom dalje odvijati”.

Vučićeva “preporuka” od koga i kako učiti nemački jezik, naišla je na brojne komentare na društvenim mrežama, pa su tako pojedini upitali “šta je s učenjem ruskog u ranu zoru”.

“I ovaj će da bega za Njemačku”,

“Poslednji put kad je pričao strani jezik, tačnije kineski, dobili smo virus. Sad priča njemački…”,

Angela III, za 3 razred srednje škole,… Obavezna literatura!”,

“Ovaj sve luđi i luđi”, “Kuku lele. Vučić šajzen”,

“Nisam znao da su Njemačkoj potrebni i pravnici…hoće biti odliv ili cirkulacija?”,

“Ako je ovaj naučio njemački, ja sam naučila kineski…”,

“Predsjednik uči nemački, časove ruskog ima rano ujutru, kad uči kineski to ne želim da znam, upisao je višu trenersku, uveče čita knjige o genocidu od 600 strana… Zašto mu neko ne kaže da treba da prestane da glumi genija, kad to očigledno nije? Ćuti i (k)radi, jasno nam je sve”, samo su neki od komentara građana na pomenuti video snimak.

Prema pisanju pojedinih medija, Vučić je još 2013. godine kada je bio prvi potpredsjednik Vlade, učio njemački jezik, a s obzirom na to da je u najnovijem video snimku na Instagramu rekao da je početnik, čini se da mu učenje jezika baš i ne ide od ruke.

Vučić je za medije govorio da aktivno uči ruski jezik, dok je, kako je svojevremeno izjavio, za učenje kineskog jezika “mator”, ali je na kineskom progovorio uoči posjete najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.Povezani postovi: