Vijesti

Vučić: Sa Dodikom smo dogovorili zajednički sprski praznik. Odredili smo i datum

Milorad Dodik i Željka Cvijanović održali su danas u Beogradu sastanak s Aleksandrom Vučićem.

Tema su, kako je rečeno, bile raznolike, a jedna od njih je famozni dokumnet koji je Dodik poslao Vučiću a u kojem kuka na navodno kršenje Dejtonskom sporazuma od strane međunarodne zajednice.

Vučić je na press-konferenciji rekao kako je ovo bio jedan od najsveobuhvatnijih sastanaka.

“Anlizirali smo, što se ekonomije tiče, sve naše projekte. Mi ćemo do kraja godine ili početkom nove, dati novu pomoć RS-u. To nećemo kriti od javnosti, objavit ćemo cifru i time ćemo se hvaliti. Smatramo to svojom obavezom. Razgovarali smo o jednom od najvažnijih tema: kao što znate želimo da budemo vlasnik aerodroma u Trebinju. Prvi avion će poletjeti do marta 2022. godine, a mi ćemo se potruditi da to bude do kraja 2021. godine. Siguran sam da ćemo imati podršku RS. To nije malo ulaganje, ali će projekat biti isplativ i biti od interesa i za Srbiju i naš narod u Hercegovini, Crnoj Gori…Razmatramo i rakonstrukciju aerodroma u Banjoj Luci”, rekao je Vučić.

Podsjetio je na zakon o zaštiti srpskog jezika i ćirilice koji će donijeti i RS i Srbija.

No, tu nije kraj zajedničkim aktivnostima RS i Srbije. Smislili su i da naprave zajednički praznik

“To bi bio dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Odredili smo i neki datum – 15. septembar, dan kada je probijen Solunski front. To bi zajednički obilježavli, bez da ikome smetamo”, rekao je Vučić.

Dodik je ponavlja teze kako Sarajevo prijeti ratom i kako želi uništiti srpski narod.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare