Politika

Vučić tvrdio da ‘srpski svet’ nije državna politika, Vulin šutio. Spominjali i Srebrenicu: E moj Aleksandre, čuj nadležne si pitao

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je jednu od svojih uobičajenih press-konferencija na kojima priča o svemu i svačemu i odgovara uglavnom na pitanja režimskih medija, dok prisustvo opozicionih iskoristi da ih napadne.

Tako ga je danas novinar Al Jazeere pitao vezano za termin ‘srpski svet’. Novinar je postavio precizno pitanje, ističući da ovu sintagmu najčešće koristi ministar srbijanske policije – notorni Aleksandar Vulin.

“Šta se pod tim terminom podrazumijeva i da li se to može smatrati državnom strategijom”.

Vučić je naravno pitanje iskoristio da napadne taj mediji.

“U vašem mediji se pojavilo neki koji znam da primaju platu kod istaknutog tajkuna u Srbiji sa tekstom sa čudnim naslovom kako Srbi i Vučić protjeruju Crnogorce. Vučić samo čisti službe bezbjednosti od nekih agenata koji donose drogu na naše ulice. Ja mislim da su Srbi i Crnogorci braća. Takve neistine i laži objavljuje medij iz kojeg dolazi”, naveo je Vučić.

PROČITAJTE  SDA o presici Trojke: Frankenštajnski savez koji vode tri pustolovne tračare

Potom se osvrnuo na ‘srpski svet’.

“Što se tiče ‘srpskog sveta’, to je sintagma koju koristi Vulin i nije dio zvanične politike Srbije i to govorim evo pred Vulinom. Nikada to nisam izgovorio, a neću ni da i reagujem na oštriji način. Izmislili biste nešto drugo samo da bi Srbi bili krivi. Da nije srpski svet bio bi mural u naselju braće Jerković, da nije toga bio bi vam uzvik na stadionu Partizana, da nije to bila bi naljepnica na stadionu OFK Beograd. Uvijek bi našli razlog da su Srbi krivi i zašto bi Srbi trebali da snose odgovornost. I ta politika svaljivanja krivice na Srbe jeste politika prošlosti ali i politika na kojoj istrajavaju oni koji ruše Srbiju i srpski narod”, naveo je Vučić.

Potom je tvrdio kako u toj sintagmi nema ništa prijeteće.

PROČITAJTE  Vučić o situaciji na Kosovu: Čeka nas pojačano naoružavanje i povlačenje trupa. Za EU imamo poseban uslov

“Ništa što bi ugrožavalo nekoga. Ne govori o granicama i bez obzira na to, to nije dio državne politike”, naveo je predsjednik Srbije.

Potom se opet obrušio na ovu televiziju zbog Srebrenice.

“Tako sam ja na vašoj televiziji saznao da sam ja sam na sebe napravio atentat u Srebrenici. Molim vas da mi objasnite kako sam to izveo. A glavni vam izvor onaj koji je izbačen iz MUP-a i sad na pijaci kupuje FSB naljepnice. Ne bi bilo loše da mi to objasnite, kako sam ja to uspio”, naveo je on, a Vulin mu je u tom trenutku tiho kazao:

“Ja sam to pitao nadležne, ali nisu mi odgovorili u Bosni”, rekao je Vulin na šta je Vučić rekao:

“E moj Aleksandre, čuj nadležne si pitao”.

Pogledajte video od 1:29:20Povezani postovi: