Region

Vučić u Beogradu dočekao avion iz Pekinga: Ovo je velika stvar

Kineska aviokompanija Hainan Airlines uspostavila je danas direktnu liniju između Pekinga i Beograda, a avion je na aerodromu Nikola Tesla dočekao srpski predsjednik Aleksandar Vučić, istaknuvši da Beograd jedini u regiji ima direktnu zračnu vezu s Kinom. Linija između Beograda i Pekinga bila je obnovljena 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

Kineski “Air Bus 330” slijetat će subotom u osam sati ujutro u Beograd i vraćati se istog dana u 15 sati, a danas je najavljeno da će zračni liniju s Kinom od jeseni uspostaviti i nacionalna kompanija “Air Serbia”.

Srpski predsjednik istaknuo je, dočekavši avion kineske kompanije, da Srbija prva u regiji ima direktan let za Kinu.

“Ovo su velike stvari, stigao je Hainanov avion A330 – 300, nešto manji bit će avion Air Serbia od septembra ili oktobra A330-200, s 258 sjedala. I kupit ćemo još jedan A330, a mogu da najavim još jednu liniju za Chicago. Spajat ćemo Zapad i Istok i letjeti svugdje – i to u regiji, samo iz Beograda”, rekao je Vučić.

Za prvih pet mjeseci u Srbiji je zabilježeno 77.000 noćenja kineskih turista, a do kraja godine ih se očekuje 200.000.

“Očekujemo da ćemo do kraja godine potpisati i sporazum o slobodnoj trgovini čime će biti otvoren prostor za dodatno unapređenje suradnje”, rekao je Vučić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare