Vijesti

Vuk Drašković proglašen nepoželjnom osobom na Palama. Govorio istinu o ubijenoj djeci Sarajeva

Odbornici Skupštine opštine Pale odlučili su da se političar i književnik Vuk Drašković proglasi nepoželjnom osobom u ovoj opštini.

Kako kažu, razlog su “neprimjereni i netačni navodi u medijima”.

Tim povodom, oglasio se predsjednik Skupštine opštine Damjan Škipina. On je rekao da je “Drašković izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu”.

Škipina je naveo da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom donesen kao odgovor na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra Јahorina Nedeljka Eleka.

On je u dopisu Skupštini opštine naveo da je Drašković 2. oktobra, gostujući na jednoj televiziji, izjavio da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu, “što nanosi ogromnu štetu ovoj opštini”.

“Ukoliko ne budemo reagovali i ovakvim ljudima jasno stavili do znanja da se ne može lagati u javnom prostoru, ovakvih izjava će biti sve više”, naglasio je Elek, prenosi RTRS.

Inač,e Drašković je rekao da je “vrijeme da se Srbiji i Srbima konačno kaže istina”. On je rekao da je najveći broj zločina i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu počinila srpska strana.

“Nova politika mora biti očišćena i od primjesa prethodne politike poraza i zločina i sva ratna neprijateljstva moraju biti preokrenuta u prijateljstva.

To su Nijemci napravili nakon Drugog svjetskog rata i vidimo gdje su danas. To mora i Srbija napraviti. Srbija mora neprijateljstva s Albancima, Bošnjacima i Hrvatima preokrenuti u prijateljstva.

Naravno da bole žrtve NATO bombardiranja. No, njih je višestruko manje nego što je, recimo, od srpskih bombi ubijeno civila samo u Sarajevu.

Za tri godine, ubijeno je blizu 12 hiljada civila. Od toga više od 2.000 djece”, kaže Drašković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare