Politika

Vukanović: Vučićeva marioneta bacila je Dodikovom režimu pojas za spašavanje. Sramna drskost, bezobrazluk i licemjerje

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović poručio je da je Vlada Srbije zajedničkom sjednicom s Vladom RS bacila “pojas za spasavanje” Miloradu Dodiku i SNSD-u u trenutku dok se održava vojna vježba na Manjači.

“Da su razlozi posjete RS delegacije Vlade Srbije na čelu sa Vučićevom marionetom Anom Brnabić, tzv. ‘premijerkom’ koja se suštinski ne pita i ne odlučuje ništa, isključivo političke prirode i da je jedini cilj bacanje novog pojasa za spasavanje Dodiku i SNSD-u koji su u konopcima i teškoj situaciji, govori i njena sramna izjava i čestitke što se RS objesila na Londonskoj berzi”, rekao je Vukanović.

Naglasio je da je “sramna drskost i bezobrazluk”, hvaliti nekog kao dobrog i uspješnog jer uništava, razara i pljačka narod i državu, zadužuje po kamatnoj stopi od 5 posto, netransparentnom metodom “ispod stola“ kako bi kupci ostali nepoznati.

Dodao je da svakom postaje jasno da je predstava režirana i tempirana, na dan kad počinje vojna vježba na Manjači i smjena ministra Nebojše Stefanovića koga nije bilo u Istočnom Sarajevu.

“Druga čestitka Viškoviću i pohvale licemjerne Brnabićke tiče se navodnog rasta BDP-a, a koji je u RS porastao zbog kredita, zaduženja i emisije obveznica, a ne nekog privrednog razvoja, rasta proizvodnje i ekonomije. I njen mentor Vučić, u rijetkim trenutcima iskrenosti, nedavno je govorio o krahu RS, čiji zdravstveni sistem nije imao stalke ni infuzije, a finansijski sistem bi pukao bez pomoći Srbije, kredita i obveznica, ali očito da je pala nova nagodba i da duvaju stari vjetrovi”, istakao je Vukanović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare