Politika

Vulić o Željku Komšiću: Šta više reći o hibridu koji isključivo i samo uspijeva na obali Miljacke

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je Srni da je ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića prilikom “nazovi poziva” ambasadora Srbije u BiH na razgovor jasan dokaz da se u BiH ništa ne poštuje.

Ona je istakla da se iz oblasti spoljne politike odluke moraju donositi konsenzusom.

– Šta više reći o hibridu koji isključivo i samo uspijeva na obali Miljacke, kakav je Željko Komšić – upitala je Vulić, ističući da je “na sceni diletantizam”.

Ona je dodala da “matica Srbija uvijek bira odgovorne i savjesne ljude na sve pozicije, pa tako i za ambasadore”.

– Dokaz da se ne poštuje baš ništa u ovoj takozvanoj zemlji su i ovi pritisci čovjeka kakav je Komšić. Za sve te uzaludne godine po raznim funkcijama Komšić i njegovi saradnici nisu savladali osnove diplomatskog protokola. Profesionalizam je nepoznat pojam za konvertita kakav je Komšić! – rekla je Vulić povodom Komšićevog poziva ambasadoru Srbije u BiH Aleksandru Đorđeviću na hitan sastanak zbog hapšenja Edina Vranja, osumnjičenog za ratne zločine.

PROČITAJTE  Schmidt: Nisam ovdje da bi se svidio političarima. Sada samo posmatram stvari u BiH

Vulić je poručila da Komšić ili ne poznaje diplomatske protokole ili misli da se prema Srbiji može ponašati bahato i kako mu padne na pamet.

– Pošto su mu se stranka raspada i najavljuje neki imaginarni kongres, sad se pravi neka galama po medijima i privlačenje pažnje jer ništa drugo i ne zna – smatra Vulićeva.

Vulić je dodala da su ambasador Srbije i svi predstavnici Srbije prijatelji Republike Srpske i to će tako ostati, te da Srbija u diplomatiju šalje iskusne diplomate koji ne pristaju na bilo kakav diletantizam.Povezani postovi: