Politika

Vulić: U RS ima dosta kupljenih ljudi. Važnije je biti u savezništvu sa svojim narodom, nego sa strancima

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je bezidejna i dezorijentisana opozicija u Republici Srpskoj trebala do sada da vidi da im stranci, konsultanti i savjetnici ne žele dobro.

“Da pojedini predstavnici opozicije u Republici Srpskoj više razgovaraju sa svojim narodom umjesto sa strancima, znali bi koliko je važno biti u savezništvu i stalnoj komunikaciji sa narodom”, istakla je Vulićeva.

Komentarišući izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da je ideja mirne disolucije tačka razlaza politika SDS-a i SNSD-a i da će se SDS odlučno suprotstaviti svakoj takvoj inicijativi, Vulićeva je rekla da je Šarović potpuno izgubljen i da mu u želji da se dograbi vlasti ništa nije sveto pa ni Republika Srpska ni interesi srpskog naroda.

PROČITAJTE  Šarović: Dodik je najveća opasnost po mir i stabilnost u BiH

“Ima čestitih ljudi u opoziciji Republike Srpske, ali ima i ucijenjenih, kupljenih kojima čak ni Republika Srpska nije sveta”, rekla je Vulićeva i ukazala da je sada neophodno očuvati “srpsko jedinstvo i zajedno se držati u zajedničkim institucijama”.

Ona je rekla da je nametanje zakona van parlamenta neviđena praksa i da se Republika Srpska zajedničkim snagama mora tome suprotstaviti.

“Ovo je možda jedna od većih kriza u BiH od 1992. godine, ali o tome su trebali misliti bošnjački lideri koji su navijali za razna nametanja i miješanja stranaca umjesto da se o svemu razgovara u Parlamentarnoj skupštini BiH”, naglasila je Vulićeva.Povezani postovi: