Vijesti

Vulin bulaznio o presudi Stanišiću i Simatoviću: Odvratno je šta je sve rekao

Ministar Unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poznat je kao svojevrsni megafon Aleksandra Vučića za iznošenje stavova koje on kao prvi čovjek Srbije sebi ne može dopustiti.

Sve ono što Vučić misli, a ne može da otvoreno kaže, bez problema, sramna i stida će reći Aleksandar Vulin.

Ovaj put meta Vulinovog bijesa je bio Haški tribunal te presuda nekadašnjim čelnicima Službe državne bezbjednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Podsjetimo, Haški tribunal je danas u prvostepenoj presudi osudio Stanišića i Simatovića na 12 godina zatvora.

Vulin je gostujući na TV Pink rekao kako je zanimljivo da Srbe prvo proglase nevinima, a onda stiže sljedeća presuda kako su krivi.

“Vrlo je zanimljivo kako to rade. Kada su Gotovinu osudili za presude u ‘Oluji’, sljedeća presuda je bila da je nevin. Kada Srbe proglase nevinima, sljedeća presuda je da su krivi” – rekao je Aleksandar Vulin na TV Pink.

Vulin je bez ikakvog srama i obzira prema žrtvama istakao kako je ova presuda još jedan pokušaj da se sudi srpskom narodu i srpskoj državi.

“Ova presuda je dokaz da je Hag napravljen da bi sudio Srbima” – rekao je Vulin.

Na sve to je dodao i kako je britanski list Guardijan unaprijed najavio da će nekadašnji čelnici DB biti osuđeni, što, po njemu, baca dodatnu sumnju na sudski postupak.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare