Region

Vulin: Hrvatska se boji Srbije, zato se objavljuju laži o Vučiću

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je za RTS da su tvrdnje svjedoka na suđenju Srbima osumnjičenima za zločine u Glini, da ga je 1991. godine tukao lično Aleksandar Vučić, dokaz da je Hrvatska očajna jer ne može prihvatiti jaku Srbiju.

Vulin kaže da to više nisu ni napadi na Vučića, nego “monstruozne laži”.

“Ovo je glup napad i besmislena laž. Sve su pobrkali i pomiješali. Aleksandar Vučić je 1991. godine imao 21 godinu, bio je student Pravnog fakulteta u Beogradu i nije bio član nijedne političke stranke, a pogotovo nije nikakav dužnosnik. Nije imao nikakvu vlast, nije išao nigdje, vrijedno je učio i radio u Beogradu”, navodi Vulin.

“Vučić je prvi put na teritoriju Republike Srpske Krajine ili Nezavisne države Hrvatske, kako su je oni zvali, bio krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke, praćen novinarima”, tvrdi Vulin.

On naglašava da Aleksandar Vučić u Petrinji nikada u životu nije bio. “Tu laž je jaku raskrinkati”, dodao je.

“Najavili smo da će se ovo događati. Hrvatska ne može prihvatiti Srbiju, boji se jake Srbije i boji se da će joj ugroziti regionalni primat. Aleksandar Vučić je taj koji Srbiju čini dovoljno jakom da zaista počne ugrožavati Hrvatsku u političkom i ekonomskom smislu”, kaže Vulin.

Smatra da su laži o Vučiću dokaz da je hrvatska politika očajna i da je njihova služba spremna na sve kako bi destabilizirali Srbiju. “Spremni su na sve. Hrvatska je spremna na sve”, dodao je.

“Posebno me brine što je ovo dokaz kako se Srbima sudi. Ako taj čovjek nije lud, onda je lažni svjedok, nema trećeg. Ovo će se nastaviti. Kako se izbori budu približavali, imat će i podršku domaćih tajkuna”, smatra Vulin.

Ističe da će Srbija učiniti sve da sačuva stabilnost, ali da se neće služiti lažima.

“Kako vas nije sramota? Ovo je bestidna i besramna laž! Je li to pomirenje i europske vrijednosti o kojima Hrvatska priča? Treba li Srbija biti dio takve priče? E, oni ovako sude Srbima…”, rekao je Vulin. “Umjesto da govorim o našim akcijama, moram se baviti ovim gadostima koje dolaze iz Hrvatske”, dodao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare