Region

Vulin iz Beograda zaprijetio: “Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti srećniji, on samo prijeti miru i njihovim životima”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poznat je i kao “testni pilot” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Mnogo puta do sada se pokazalo kako upravo Vučić koristi Vulina i Milorada Dodika da kažu ono što trenutna Srbijanska politika ne može i ne smije reći kako bi testirali granice i “opipali stanje na terenu” kako kod međunarodne zajednice tako i kod država u regionu. Sa jedne strane Vulin i Dodik na taj način uzimaju ulogu ultranacionalista dok Vučić ima ulogu čovjeka koji smiruje tenzije, poziva na saradnju i pomirenje.

Vulin je tako danas, ponovo savršeno odigrao svoju ulogu. Naime, ministar unutrašnjih poslova Srbije je tako danas ocijenio da “Zakon visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka nije donijet da bi se donijela istina o genocidu o Srebrenici, već da bi se spriječilo da Srbi govore istinu o Srebrenici”.

“To je Inzkova osveta, jer se sveti narodu koji ga nije volio, a nije ni on njih”, rekao je on u razgovoru za jednu beogradsku televiziju jutros.

Vučićev najbliži saradnik je tkođer rekao da mogućnost hapšenja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog negiranja genocida “nije način da se sačuva mir u regionu”.

“Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom. Onda pravite od Bosne tamnicu naroda. Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti srećniji, on samo prijeti miru i njihovim životima”, rekao je on.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare