Region

Vulin na snimanju filma ‘Oluja’: Ovo će vidjeti cijeli svijet. Nećete srpsku djecu trovati lažima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u okolini grada Valjeva posjetio je na setu filmsku ekipu koja snima film pod naslovom “Oluja”, a prema riječima producenta Vladana Anđelkovića, riječ je o priči koja se bavi tragedijom srpskog naroda kroz oči običnih ljudi “koji su u zločinu protjerani iz Hrvatske”, a ne političkim kontekstom Srba tokom Vojno-redarstvene akcije Oluja i njihovim bijegom iz Knina i okoline.

Posjeta Vučićevog ministra Vulina filmskoj ekipi ipak daje snažan politički pečat filmskom djelu koje je Vulin najavio ovako:

“Nikada više nitko neće umjesto Srba pisati njihovu istoriju. Zaslužili smo i izborili za pravo da mi pišemo svoju istoriju i ispričamo je. Niko više nikada neće trovati našu djecu lažima o srpskom narodu. Izborili smo se za istinu i pravo da o njoj govorimo”

Vulin je ocijenio, prenose svi značajniji srbijanski mediji, kako se film Oluja dogodio jer “smo šutjeli o Jasenovcu” i “zato što svojoj djeci nismo dozvolili da znaju istinu o tragediji srpskog naroda te smo dočekali da nam drugi pišu istoriju, da nam se podsmjehuju, da nas tjeraju da priznamo lažne genocide, da nas primoravaju da se pravimo kao da je Oluja ‘humanitarna’ akcija’.”

Ministar je podvukao kako je “velika je stvar što jedna generacija srbijanskih umjetnika i državnika ne dozvoljava da se istina o tragediji i stradanju srpskog naroda zaboravi”.

“Velika je stvar što ćemo na velikom platnu vidjeti istinitu priču o Oluji. Kada drugi istoriju prave za nas i kada drugi odlučuju o nama onda se o nama govore laži i predstavljaju se kao istina, onda nas primoravaju da priznamo tuđe genocide, tuđe zločine prihvatimo kao svoje”

Vulin je dodao i kako je filmska ekipa “uložila sebe u istinu o srpskom stradanju i zločinačkoj akciji Oluja”.

“Ovo će vidjeti cijeli svijet, a na srpskoj državi je da pomogne ovim mladim ljudima da na najbolji mogući način prikažemo našu istinu”, rekao je Vulin.

Izvještaj o posjeti ministra ekipi na setu objavljen je na službenim stranicama ministarstva.

“Fokus nam je na priči o srpskoj porodici, u kojoj je glava kuće, kojeg glumi Jovo Maksić, otišao u diverzante, a kroz film pratimo njegovu priču i priču članova njegove porodice koji su izbjeglice u koloni”, rekao je producent filma Anđelković.

Reditelj i scenarist filma Oluja Miloš Radunović kazao je kako je snimanje “izuzetno zahtjevno” te kako “nije riječ o klasičnim scenama, već je ekipa stalno u pokretu”, prenosi Danas.rs.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare