Region

Vulin nastavio da bunca: “Nismo dopustili da se naslađuju slikama krvavih srpskih glava na ulicama Beograda”

Izvjestitelj Europskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik danas je, u povodu napetosti koje već tri dana traju u Srbiji zbog pokušaja nevladinih organizacija da preboje mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, pozvao da se nastave napori na pomirenju i očuvanju dobrosusjedstva, prenosi “Jutarnji list”.

-Kao izvjestitelj EP-a za Srbiju, pozivam Srbiju i zemlje Zapadnog Balkana da nastave s naporima za pomirenje i jačanje dobrosusjedskih odnosa na svim razinama – naveo je Bilčik.

Policija u civilu privela je u utorak u Beogradu aktivistice za ljudska prava Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović nakon što su bacile nekoliko jaja na mural Ratku Mladiću na jednoj zgradi u Beogradu, poslije najave više nevladinih udruga da će prebojiti mural i odluke policije da zabrani skup iz “sigurnosnih razloga”.

Skandalozni mural u Beogradu

Beogradski mediji navode da je grupa zastupnika Evropskog parlamenta u zajedničkom saopćenju osudila vlasti u Srbiji i predsjednika Aleksandra Vučića zbog zaštite murala posvećenog Ratku Mladiću, što su i Vučić i ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin odlučno nijekali, insistirajući na tumačenju da je policija čuvala i osigurala javni red i mir i sigurnost za sve građane.

Eurozastupnici su ocijenili kao “neprihvatljivo” da u zemlji kandidatu za članstvo u EU policija čuva mural osuđenog ratnog zločinca. Bilčik je navodno odbio potpisati pismo zastupnika.

No, srbijanski ministar MUP-a je ocijenio da se zastupnici EP-a “u svojim zemljama pitaju malo, ali žele da ih u Srbiji pitaju za sve”.

Vulin je u svom degutantnom stilu naglasio da “policija Srbije nije čuvala mural, ali jest čuvala javni red i mir”, dodavši da “nije dopustila da se (član EP iz Hrvatske Tonino) Picula i društvo naslađuju slikama krvavih srpskih glava na ulicama Beograda”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare