Region

Vulinovo bulažnjenje pred kamerama. Reagirao na kritike iz BiH, pa zaključio: Vučić je predsjednik svih Srba

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije izjavio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predsjednik svih Srba i da je njegovo pravo i obaveza da razgovara sa njima kada im je teško, reagujući na kritike zvaničnika Bosne i Hercegovine.

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kritikovao je „paternalistički“ odnos Srbije prema BiH nakon sastanka Vučića sa političkim predstavnicima Republike Srpske u Beogradu povodom imenovanja novog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, za koje rukovodstvo RS navodi da je učinjeno bez rezolucije Savjeta bezbjednosti UN.

„Aleksandar Vučić je sakupio sve predstavnike Srba u Republici Srpskoj, iz vlasti i opozicije, što nije lako. A to može da uradi samo predsjednik svih Srba“, kazao je Vulin za RTS.

On je odbacio navode o paternalističkom ponašanju prema BiH i naveo da Srbija samo vodi računa šta se dešava sa Srbima u toj zemlji.

„Džaferović je dolazio u Novi Pazar i razgovarao sa Sulejmanom Ugljaninom koji je govorio da treba otcijepiti takozvani Sandžak, niko mu ni riječ nije rekao“, dodao je Vulin.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare