Wentworth Miller napušta Prison Break. Ne želi glumiti lika koji nije gej

232

Popularni glumac Wentworth Miller neće se pojaviti u narednim sezonama serije “Zakon braće” ili izvorno Prison Break, koja ga je i proslavila. Glumac je ovo objelodanio na Instagramu, gdje je napisao opširan status u kom objašnjava zbog čega ne želi da se pojavi u šestoj sezoni ove serije.

U okviru njega on je istakao da “zvanično” više nije dio glumačke ekipe i da njegov lik Michael Scofield odlazi u prošlost jer, kako piše, ne želi više da glumi strejt likove.

“Više nisam dio Zakona Braće. Zvanično. Jednostavno ne želim da glumim strejt likove. Njihove priče su ispričane. Nema više Michaela. Ako ste obožavaoci serije koji se nadaju novim sezonama, razumijem da sam vas razočarao. Žao mi je. Ako vam smeta što ste se zaljubili u izmišljenog strejt lika kojeg igra pravi gej lik, to je vaše djelo”, napisao je Miller između ostalog.

Kolege iz serije podržale su ga u ovoj odluci.

“Bilo je zanimljivo. Kakva je to vožnja bila. Potpuno te podržavam i razumijem. Drago mi je što si donio odluku koja je u skladu sa tvojom istinom. Volim te, brate”, istakao je glumac Dominic Purcell, koji je glumio Michaelovog brata.

Serija Prisone Break počela je da se emituje 2005. godine i od tada je, do 2016, emitovano pet sezona. Miller postao je jedan od najtraženijih glumaca zbog uloge u njoj, a sve do 2013. godine nije želio da otkrije da voli isti pol, iako se o tome spekulisalo skoro otkad se pojavio.