Tehnologija

WhatsApp uvodi novu opciju koja će razveseliti korisnike iPhonea

Facebookova aplikacija za digitalno dopisivanje u nadolazećoj će inačici donijeti izvrsno rješenje za korisnike koji se moraju nositi sa predugim glasovnim porukama, a to je – automatski transkript.

WhatsApp razvija novu značajku za iOS koja će pomoći svima koji ne vole slušati duge glasovne poruke. Prema izvješću WABetaInfoa, WhatsApp radi na novoj vrsti transkripcije glasovnih poruka koja će se u cijelosti obavljati na korisnikovom uređaju, što znači da WhatsApp i Facebook neće imati pristup.

Objava tvrdi da će glasovne poruke također pomoći Appleovom algoritmu da poboljša prepoznavanje riječi te da je čak i to opcionalna značajka.

Nakon što, pretpostavlja se, aplikaciji odlučite pristup prepoznavanju govora, korisnici će uslugu transkripcije moći aktivirati u novoj sekciji “Transcript” u kojoj mogu skočiti na određeni dio poruke.

WABetaInfo kaže da “nakon što poruka dobije transkript, on je pohranjen u lokalnu bazu podataka unutar WhatsAppa što znači da se ne mora opet prevoditi ako ju želite pročitati kasnije.”

S obzirom da je automatska transkripcija glasovnih poruka još u stadiju razvoja, trenutno ju mogu isprobati samo korisnici WhatsAppove javne bete, prenosi tportal.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare