WhatsApp na telefonu crna podloga
Tehnologija

WhatsApp više neće raditi na ovim telefonima

WhatsApp ukida aplikaciju za pojedine verzije Androida i iOSa, kako bi omogućio uvođenje određenih funkcija koje nisu podržane na zastarjelim operativnim sistemima.

Kompanija već neko vrijeme planira ukidanje podrške za starije telefone kako bi na svim uređajima obezbijedila posljednje bezbjednosne i sigurnosne zakrpe, kao i funkcije koje stariji uređaji ne podržavaju.

Kada je u pitanju iOS, WhatsApp planira da obustavi podršku za iOS 10 i iOS 11, što znači da korisnici koji koriste iPhone 5 ili stariji više neće moći da instaliraju ili koriste aplikaciju, prenosi Nova.rs.

Ni Android telefoni nisu pošteđeni. Popularna platforma u vlasništvu Mete povlači svoju aplikaciju iz verzija Androida 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) ili starijih.

Informacije, koje su procurile, otkrivaju da WhatsApp obustavlja podršku za starije telefone nakon 24. oktobra 2022.

Ukoliko koristite iPhone 5S, 6, 6S ili noviji, moći ćete da koristiti aplikaciju i dalje pod uslovom da ažurirate softver na poslednju verziju iOS-a.

WhatsApp poziva svoje korisnike da, ukoliko već nisu, ažuriraju softver na svojim telefonima kako bi nakon oktobra mogli i dalje koristiti aplikaciju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare