Wonder Woman 1984 bi mogao biti hit: Objavljen trailer nastavka priče o čudesnoj ženi. Šta do sada znamo

96

Fanovi širom svijeta su u transu: objavljen je novi trailer za dugo iščekivani nastavak sage o Čudesnoj ženi Wonder Woman: ‘Wonder Woman 1984’. Godina koju na ovim prostorima pamtimo po Olimpijskim igrama u Sarajevu u naslovu filma nije nimalo slučajno nego kao vremenska odrednica radnje nastavka.

Kako je radnja skočila čak 70 godina naprijed, iz trailera baš nije jasno, kao što nije jasno ni zašto Steve nije ostario ni dana. Ono što je jasno je da Kristin Wiig izgleda odlično u ulozi negativke, protiv koje će se boriti naslovna junakinja, koju i ovog puta utjelovljuje Gal Gadot.

Radnja je skočila čak 70 godina naprijed

Osim Wiig, odnosno The Cheetah, kako se zove lik negativke s nadljudskom snagom koji tumači, Čudesnoj će ženi muke zadavati još jedan neprijatelj, Max Lord kojeg glumi Pedro Pascal. Zvuči poznato? Možda ga se sjećate kao prerano poginulog Oberyna Martella iz Igre prijestolja ili detektiva Javiera Peñe u Narcosima.

Film je prema planu u kino distribuciju trebao otići još 5. juna, ali znate-već-zbog-čega se od tog plana odustalo. Premijera je prebačena na 2. oktobar, a do tada će nas Warner Bros. dražiti ovakvim trailerima. Pogledajte prvi službeni.