Sport

“Za 1-2 godinu imat ćemo opet jaku reprezentaciju, naježio sam se kada sam prvi put obukao dres BiH”

Sportski tv. komentator Marjan Mijajlović je u Austriji obavio kratki razgovor sa bh. reprezentativcem Jusufom Gazibegovićem (21).

Gazibegović ove sezone igra veoma dobro i standardno u dresu austrijskog Sturma, a za našu A selekciju odigrao je dva meča.

Jusuf, koji zbog bakterijske infekcije nije bio sa Zmajevima u septembarskim utakmicama, je mišljenja da će Zmajevi za godinu ili dvije ponovo imati jaku reprezentaciju.

“Mislim da imamo puno mladih igrača. Za 1-2 godinu imat ćemo opet jaku reprezentaciju. Nismo igrali loše u kvalifikacija, ali nam je nedostajalo i malo sreće. Bilo bi nam puno lakše da smo pobijedili Kazahstan. Ipak, ne trebamo gubiti nadu. Možemo pobijediti Ukrajinu i preostale utakmice. Sve je otvoreno za drugo mjesto”, govori Jusuf i kaže da su ga saigrači u A selekciji primili na najbolji mogući način:

PROČITAJTE  Marjan otišao u Mostar da donese sreću Veležu, ali je svu pažnju ukrala zgodna Lana

“Igrači su me super primili. Od ranije znam Demirovića iz U21 selekcije, Prevljaka iz Salzburga, tu je bio i Todorović. Dobro se znam i sa Ćivićem. Atmosfera nam je dobra u timu. Iskreno, naježio sam se kada sam prvi put obukao dres A selekcije protiv Crne Gore.”

Naš desni bočni je istakao da je zadovoljan igrama u Sturmu, da u timu iz Graza imaju velika očekivanja u novoj sezoni te da je austrijska liga iz godine u godinu sve jača.Povezani postovi: