Životni stil

Za ovaj preukusni Rafaelo cheesecake treba vam samo pola sata i 10 sastojaka

Sastojci:

300 g keksa po izboru
125 g maslaca
2 paketića pudinga od vanilije
100 g šećera
150 ml hladnog mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
200 g bijele čokolade za kuhanje
200 g kokosa
100 g listića badema

Priprema

1. Kekse usitnite u blenderu, dodajte im maslac i ulje te sjedinite. Kalup za torte promjera 26 cm premažite s malo ulja (uključujući i strane), zatim utisnite smjesu od keksa.

2. Pripremite nadjev tako da u jednu posudu ubacite oba pudinga od vanilije, šećer u prahu i mlijeko. Sastojke dobro izmiješajte kako vam ne bi ostalo grudvica.

3. U manji lonac dodajte 450 ml vrhnja za šlag i zakuhajte, zatim postepeno dodajte smjesu s pudingom miješajući cijelo vrijeme. Kuhajte miješajući nekoliko minuta dok se krema ne zgusne, zatim sklonite s vatre.

4. U vruću kremu dodajte čokoladu za kuhanje, dobro izmiješajte, zatim dodajte i mascarpone te ponovno dobro izmiješajte. Umiješajte i kokos, zatim smjesu prelijte preko podloge od keksa i zagladite.

5. U manjem loncu zagrijte preostalih 50 ml vrhnja za šlag, dodajte bijelu čokoladu i rastopite. Sklonite s vatre, miješajte, zatim ostavite sa strane nekoliko minuta da se malo ohladi.

6. Ponovno izmiješajte, zalijte tortu te glazuru jednoliko rasporedite po površini kolača okrećući kalup. Posipajte listićima badema i ostavite sat, dva u frižideru kako bi se cheesecake stisnuo. Prije rezanja ostavite ga 10-ak minuta na sobnoj temperaturi, zatim skinite obruč kalupa. Razrežite i poslužite.