Vijesti

Za sada se niko od državljana BiH nije obraćao za pomoć ambasadi u Grčkoj

Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić izjavila je da se do sada niko od državljana BiH nije obraćao za pomoć Ambasadi zbog situacije u vezi sa požarima u toj zemlji te napomenula da se trenutno širi požar na Peleponezu.

“Za sada nemamo informacinju da li je eventualno bilo evakuisanih naših državljana, jer postoji mogućnost da su boravili na Eviji ili Peleponezu sa nekom od agencija iz Srbije, koje su evakuisale svoje turiste iz područja koja su bila zahvaćena požarima i smjestile ih na bezbjedno”, istakla je ambasadorica Ristović Krstić.

Ambasadorica je rekla da se na dežurne brojeve telefona javilo nekoliko državljana BiH koji ljetuju na Eviji, ali u dijelovima kojima ne prijeti požar.

Prema njenim riječima, javili su se sa informacijom da su na sigurnom i da se tu nalaze.

Istakla je da se na Eviji požari polako gase, smanjuje se požarno područje, ali su, nažalost, izgorjele velike površine šume.

“Procjenjuje se da je izgorjelo između 500 i 700 hektara šume, što je najveća izgorjela površina šume u požarima Grčkoj do sada”, rekla je Ristović Krstić.

Sada se požari šire na jugozapadnom dijelu Peleponeza, gdje je danas evakuisano 11 naselja.

Ona je podsjetila da je u Grčku stigla pomoć iz cijelog svijeta, iz više od 20 zemalja Evrope i Bliskog Istoka i ekipe su poslate u ugrožena područja, gdje pomažu grčkim vatrogascima u gašenju požara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare