Vijesti

Za vikend punkt za vakcinaciju u Sarajevo City Centru

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavlja akciju ‘’Vakcinacija prema građanima”. Sljedećeg vikenda (29. i 30. januara), punkt za vakcinaciju opet će biti postavljen u Sarajevo City Centru. 

Vakcinacija će trajati od 10.00 do 15.00 sati, a na raspolaganju su Pfizer i Sinopharm vakcine. Na tom punktu građani će moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine, po izboru. 

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo je pozvano da se u što većem broju vakciniše booster dozama. 

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina, najranije tri mjeseca od prijema druge doze. 

Akcija ‘Vakcinacija prema građanima’ Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. novembra. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na taj način vakcinisano je više od 10.000 građana. Prošlog puta, kad je punkt bio postavljen u Sarajevo City Centru (SCC), za dva dana vakcinisano je oko 2.000 građana. 

– Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu da bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Također, zahvaljuju građanima za saradnju te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere – saopćila je Služba za protokol i press KS. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare