Politika

Zahiragić se prvi isturio u odbranu stranačkog šefa. Nazvao sebe ‘portparolom istine’, izvrijeđao Tromp, pa je pozvao na Face to Face

Nakon što su ponovo na vidjelo izašle laži i petljanja Bakira Izetbegovića oko revizije tužbe protiv Srbije, među prvima je odbranu stranačkog šefa stao Haris Zahiragić.

On je u podužem statusu na Facebooku izvrijeđao Nevenku Trompu te pozvao nju ili Elmedina Konakovića na Face to Face. U svemu, sebe naziva ‘portparolom istine’.

“Gledao sam sinoć gostovanje Trojkine “počasne građanke”, koja je koautor izvještaja koji je Srbija koristila kao dokaz u odbrani pred Međunarodnim sudom pravde u tužbi Bosne i Hercegovine za genocid, a kojeg je nedavno čak i Vojislav Šešelj nazvao historijski važnim za Srbiju. Toliku količinu zlonamjernosti i bezobraznih neistina je ta međunarodna špekulantica i reketašica iznijela, da je to prosto za nepovjerovati.
Najavili smo ranije zašto je nagrađuju ovom titulom počasne građanke”, naveo je Zahiragić

Potom otkriva da su uhodili Tromp.

“Ona se kao čudi optužbama Željka Komšića za povezanost sa Trojkom, iako je prije nekoliko noći sjedila do kasnih noćnih sati na recepciji hotela Central sa visokim zvaničnicima NIP-a – ali to je posebna tema”, kaže Zahiragić.

Potom tvrdi da je Nevenka Tromp iznosila niz gluposti, koje bi on demantirao i narodu objasnio pravu istinu, a to je – da su glavni krivici za sve ustvari Mladen Ivanić i Dragan Čović, tadašnji članovi Predsjedništva BiH.

“Međutim, zna narod, iako nekada ljut na SDA, često i opravdano, pa čak i oni najveći kritičari znaju da SDA i njeni kadrovi mogu uraditi svašta, ali nikada ne mogu izdati državu Bosnu i Hercegovinu i svoj narod, posebno ne Bakir Izetbegović!”.

A onda je pozvao na Face to Face.

“S obzirom da me je Senad Hadžifejzović sinoć, govoreći o mojoj najavi da će Nevenki Tromp biti oduzeto priznanje nakon izbora u oktobru, nazvao potparolom SDA, iako ne obnašam tu funkciju, niti takva funkcija u SDA uopšte postoji, koristim ovu priliku da pozovem tu špekulanticu Nevenku Tromp na Face to Face. Pozivam i Konakovića, baš na ovu temu, a ako ne smije on, kao što nije smio iako su nas producenti FACE-a više puta pozivali na za njega lakše teme, neka pošalje najboljeg pravnika kojeg ima, ako ga uopšte ima. Ili mogu i Konaković i Tromp skupa, a neka povedu i nekog pravnika sa sobom po slobodnom izboru. Pozivam ih, ali ne kao potparol SDA, nego kao potparol istine!”, naveo je Zahiragić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare