Politika

Zahiragić tvrdi da je puno SDA-ovaca bilo na protestima za Dženana Memića: Htio sam neprimjetno podržati borbu za istinu

Nakon što je Elmedin Konaković napisao da nakon protesta iz određenih mračnih rupa vrište, prozvanim se našao SDA-ov Haris Zahiragić.

On je komentirao status Konaković te je ustvrdio da je bio na protestima.

“Bio sam lično danas na okupljanju. Nisam jedini, bio je i Kapidžić i puno ljudi koji su funkcioneri, članovi i simpatizeri te, kako je ti nazva, “mračne rupe” u kojoj si proveo pola svoga života.

Kada malo bolje razmislim, možda i jeste bila dijelom mračna, dok je uspjela iznjedriti političke proizvode poput tebe, koji čak i ovu temu koriste za najprizemnije političke napade, ali ponijeli ste većinu tog mraka sa sobom, očito. Nisam bio u prvim redovima, iako sam očekivao ovakve statuse, jer ovo ne smatram političkom temom.

PROČITAJTE  Izetbegović: Narod ponovo gleda u SDA s povjerenjem i nadom

Imao sam samo želju potpuno neprimjetno svojim prisustvom iskazati pijetet i podršku borbi za istinu.

Ovaj tvoj status, ali i pojedini govori poput onoga od Senada Pećanina, a u kojem targetuje desetine hiljada čestitih ljudi, spominje nekakve svadbe, vrijeđa lidere ovog naroda pa i uvaženog Reisa efendiju Kavazovića – koji je izviždan na moje uši (koji je btw. jučer primio Muriza i javno podržao u njegovoj borbi), ne doprinose borbi za istinu.

Šta više, polariziraju javnost oko ove teme, a to se ne smije dopustiti jer svako normalan želi istinu i pravdu u ovom slučaju. Ovo što ti politički radiš i pišeš, neće ti to izdobriti, jer jednostavno, ne može se nepravdom boriti za pravdu. Pravda za Dženana! Prava pravda, a ne ova tvoja, jer nema kod tebe puno Pravde, a ni Naroda Boga mi!”, naveo je Zahiragić.

PROČITAJTE  Šefovi stranaka Trojke o obavještajno-pravosudnoj aferi: Čuli smo brutalne stvari. Nema nevinih


Povezani postovi: