Životni stil

Zahvalit ćete nam se svaki put kada uključite mašinu za veš: Trik koji spašava tamnu odjeću

Prosječna osoba provede oko četiri sata sedmično u pranju veša, a iako moderne mašine za pranje veša većinu “posla” obavljaju same, rezultat pranja se može značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda je posebno korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i za one koji imaju dosta tamne odjeće, a radi se o tome da u mašinu stavite vlažnu maramicu prije nego što stavite veš.

Rezultati će biti vidljivi odmah i zaista će premašiti očekivanja – odjeća će biti bez dlačica i neće biti ućebana jer vlažne maramice djeluju kao “apsorber”, piše Bright Side.

Važno pravilo je da ne stavljate više od tri vlažne maramice za jedno pranje. Kada bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se miješati u odjeću i sakupljati kosu i krzno.

PROČITAJTE  Ovaj sočan biskvit kolač sjajna je ideja za otvaranje sezone omiljenih jagoda

Ono što je važno jeste da su vlažne maramice dovoljno čvrste i debele da se ne raspadaju tokom ciklusa pranja, a ako niste sigurni koliko su jake, to možete lako provjeriti pokušajem da ih pocijepate rukama. Ako ne uspete ili vam treba mnogo snage da to uradite, oni su dovoljno čvrste.

Nikada nemojte koristiti obične maramice umjesto vlažnih – one će se raspasti i veš će imati još više mrvica i izgledati još gore. Ni maramice za skidanje šminke neće pomoći.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare