Vijesti

Zaigrao, poigrao: Dodik između dvije svađe s “političkim Sarajevom” otvorio dvoranu u Istočnom Sarajevu

Milorad Dodik, poznato je, košarkaški je zaljubljenikj, a kao takav osim što je predsjedavajući Predsjedništva BiH, idealan je da otvara dvorane po RS-u. On je tako večeras prisustvovao otvorenju sportske dvorane u Istočnom Sarajevu nakon čega je malo zaigrao svoju omiljenu igru, ako u igru ne ubrajamo konstantne svađe sa “političkim Sarajevom”.

Svečanom otvaranju sportske dvorane su osim Dodika prisustvovali i predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik općine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Inače, Istočno Sarajevo je prije 20 godina započelo izgradnju sportske dvorane, u koju je uložio 4,7 miliona KM. Tokom 2006. godine grad je sva prava i obaveze u vezi s ovom dvoranom prenio na općinu Istočno Novo Sarajevo.

Zbog obilnih snježnih padavina 2012. godine došlo je do rušenja krovne konstrukcije te je općina Istočno Novo Sarajevo 2013. uložila oko 100.000 KM za uklanjanje porušene konstrukcije.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Vlade RS-a, realizovana je potpuna rekonstrukcija sportske dvorane čija je vrijednost 15 miliona KM i ima površinu od 5.720 metara kvadratnih.

Kapacitet dvorane je 2.110 mjesta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare