Region

Zaiskrilo između Severine i Porfirija: Je li bilo vrijeđanja i je li pala krivična prijava

Nakon što su srbijanski mediji objavili da je Severina navodno uznemiravala patrijarha Porfirija, Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje da se splitska pjevačica lično dva puta sastajala s Porfirijem još dok je on bio mitropolit Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

Severina je, tvrdi izvor Slobodne Dalmacije, preko Porfirija koji je navodno bliski prijatelj s njenim bivšim partnerom Milanom Popovićem, nastojala ispraviti nepravdu za koju je smatrala da je učinjena njenom sinu kojeg ima s Popovićem.

Dječak je, naime, prvo kršten u katoličkoj crkvi da bi ga onda pravoslavni sveštenik, ne prihvaćajući katoličko krštenje i bez znanja i suglasnosti majke ponovno krstio, tvrdi izvor.

Severinina advokatica Jasminka Biloš kazala je za Dnevnik.hr da nemaju nikakvih saznanja o krivičnoj prijavi protiv pjevačice. Bogoljub Ostojić, sekretar Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, otkrio je za Dnevnik Nove TV kako je bilo prijetnji, ali patrijarh Severinu – nije prijavio.

PROČITAJTE  Dačić otkrio kada bi se mogli desiti izbori u Srbiji

Pjevačica Severina Vučković navodno već mjesecima uznemirava patrijarha Porfirija i šalje mu prijeteće poruke, naveli su neki srpski mediji.

Patrijarh je, ističu dalje, sve prijavio DORH-u. Ovu je tvrdnju jučer iznio srbijanski Telegraf na svom portalu Republika te su je potom prenijeli i neki drugi tamošnji mediji.

Ističu da je navodno uznemiravanje počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u februaru, a on je reagirao prije tri sedmice zato što ga je Severina počela zvati nakon što je prestao odgovarati i gledati poruke. Među ostalim, pišu kako je Severina navodno patrijarha oslovljavala s pope.

No, sekretar Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić otkrio je za Dnevnik Nove TV kako je tačno da je Severina vrijeđala patrijarha, ali nije tačno da ju je on prijavio.

PROČITAJTE  Preminuo čuveni TV voditelj Minja Subota

Severinina advokatica Jasminka Biloš kazala nam je da se pjevačica i patrijarh lično poznaju te da su bili u kontaktu, ali i naglasila da nemaju nikakvih saznanja o kaznenoj prijavi protiv pjevačice te istaknula kako ih iznenađuje da o tome pišu srbijanski mediji, a niko od onih u Hrvatskoj nema informacija o tome.

“Pitanje je li podnio krivičnu prijavu treba postaviti patrijarhu Porfiriju”, rekla je ranije Biloš.

Iz DORH-a su na upit novinara odgovorili kako potvrdu informacije da je krivična prijava podnesena može dati samo podnositelj, ali i istaknuli da u DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, a što su tvrdili neki srbijanski mediji.Povezani postovi: