Politika

Zajedničko saopćenje SDP-a, NiP-a i NS: Trasiran je put pobjedi kandidata ujedinjene opozicije

Stranke Trojke, SDP, NiP i Naša stranka, u zajedničkom saopćenju poručile su kako su pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u ime ujedinjenog opozicionog bloka privedeni kraju te da je osigurana široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi njihovog kandidata.

“Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak.

Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu”, navodi se u zajedničkom saopćenju.

Dodaje se da se podrška zajedničkom kandidatu zasniva na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki.

“Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka”, saopćeno je.

Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na press konferenciji u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine sa početkom u 14 sati. Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare