Vijesti

Zakazana Druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Ilidža

Nakon održane 9. vanredne sjednice Općinskog štaba civilne zaštite Ilidža napravljen je presjek stanja na području općine Ilidža te aktivnosti koje su realizirane tokom dana.

Komisija za procjenu štete izvršila je obilazak terena te prikuplja podatke za procjenu štete koja je nastala u poplavljenim područjima.

Nastavljene su aktivnosti na saniranju korita, čišćenju saobraćajnica i individualnih stambenih objekata te je vršeno ispumpavanje vode kao i postavljanje isušivača. Ekipe su nastavile sa podjelom prehrambenih i higijenskih paketa na terenu građanima u potrebi.

Takođe, Služba za inspekcijski nadzor Općine Ilidža izvršila je kontrolu stanja pješačkog mosta na rijeci Željeznici između ulica Mala aleja i Hrasnička cesta te je konstatovano da je došlo do loma srednjeg stuba mosta koji se nalazi u koritu rijeke Željeznice. Tom prilikom Služba za inspekcijski nadzor izvršila je obilježavanje upozoravajućom trakom te je zabranjen prelazak preko mosta zbog bezbjednosti građana.

PROČITAJTE  Rumunija u BiH poslala oklopne transportere. EUFOR: Mogli bi biti od koristi

Nastavit će se aktivnosti na saniranju šteta nastalih u poplavljenim područjima i u narednom periodu.

Druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Ilidža zakazana je za srijedu, 09.11.2021.godine u 10:00 sati na kojoj će se razmatrati stanje prirodne nesreće pruzrokovane poplavama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare