Region

Žandarmerija u Novom Pazaru. Vulin: Nećemo dozvoliti obračune

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da će od petka biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu.

On je istakao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati sigurnost svakog našeg građanina.

Aleksandar Vulin je rekao da građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kojem se ubija, u kojem nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kojem možete da kršite zakon.

“Zakon je isti za sve, u svakom dijelu Republike Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude”, istakao je Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

Izjavio je da je uznemiren i zabrinut dešavanjima u Novom Pazaru i istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne smije da bude moguće, ne smije da se dešava u Novom Pazaru i ni u jednom dijelu naše Republike.

“Prisustvo policije će od petka biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura bit će posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mjesta”, istakao je ministar Vulin.

Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

“Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Ni jedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu dila droga ili zato što se u njemu nosi oružje”, rekao je ministar Vulin.

Ministar policije je istakao da nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi “neće moći da nas zaustave dok od Novog Pazara ne napravimo siguran i slobodan grad, kakav on i jeste, kakav treba i kakav njegovi građani zaslužuju”.

Zamolio je građane Novog Pazara da u akcijama policije ne traže politiku i zatražio od njih da policiji pomognu i da učestvuju u borbi da njihov grad bude siguran kao što je bio i kao što treba da bude, prenosi B92.Povezani postovi: