Vijesti

Zaraženi načelnik vjenčao mladi par. Oni insistirali

Pandemija koronavirusa promijenila je, bez sumnje, živote svakoga od nas pa je tako utjecala i na one najradosnije trenutke u našim životima. To potvrđuje i slučaj iz zapadnog turskog grada Edirnea, gdje je upriličeno jedno posve neobično vjenčanje.

Mladi par Erugrul Kati i Kader Cakir iz Kesana u provinciji Edirne zakazao je termin za vjenčanje u općini te su izrazili želju da ih vjenča niko drugi do načelnik te općine Mustafa Helvacioglu.

Njihov zahtjev je prihvaćen, ali nekoliko dana prije vjenčanja načelniku Helvaciogluu potvrđeno je da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je bio primoran na kućno liječenje, odnosno izolaciju.

Ipak, mladi par nije želio da ih vjenča niko drugi, insistirali su da to bude Helvacioglu, a nisu željeli ni odgoditi vjenčanje. Na kraju su našli rješenje.

Kako načelnik živi u blizini Srednje škole u Kesanu, porodica mladenaca odlučila je vjenčanje organizovati u dvorištu škole te na taj način omogućiti načelniku da, bez potrebe da napušta dom, s balkona prisustvuje vjenčanju i vjenča mladence.

Tako je bilo, mladenci su stigli u dvorište škole, a Helvacioglu je izašao na balkon i obavio vjenčanje. Mladencima je čestitao i poželio im mnogo sreće.

“Mladenci su izrazili želju da ih ja vjenčam. Odlučili smo kazati da koronavirus nije prepreka i danas smo se ovdje okupili. Ovdje smo danas i potvrđujemo da za ljubav ne postoji prepreka”, poručio je Helvacioglu tokom obraćanja.

Mladoženja Ertugrul Kati zahvalio je svima koji su prisustvovali svečanosti vjenčanja.

“Kada smo otišli u općinu da zakažemo termin za vjenčanje, naša želja bila je da nas vjenča nas cijenjeni načelnik. Želimo mu brzo ozdravljenje i oporavak. On nije mogao biti s nama pa smo mi odlučili doći njemu. Željeli smo biti i određena motivacija i podrška našem načelniku u ovim teškim trenucima za njega. Nadamo se da smo u tome uspjeli”, kazao je mladoženja Kati, piše Anadolija.

Ceremonija vjenčanja u dvorištu škole održana je uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare