Životni stil

Zasladite se za vikend: Recept za čokoladni mousse s kojim ne možete pogriješiti

Postoje recepti za čokoladni mousse i recept za pravi čokoladni mousse napisao je poznati francuski slastičar Christophe Michalak na svom Instagram profilu i otkrio recept koji je usavršavao godinama. Sve što trebate je pažljivo izmjeriti sastojke, pratiti jednostavne korake pripreme i sačekati nekoliko sati da se ohladi, a to će, vjerujemo, biti najteži dio

Sastojci:

150 g vrhnja za šlag
75 g mlijeka
180 g tamne čokolade (minimalno 70% kakaa)
75 g mliječne čokolade (40% kakaa)
3 jajeta
20 g šećera (caster)

Priprema:

Za ovaj recept trebat ćete samljeti obični (kristalni) šećer. Caster šećer je nešto između kristal šećera i šećera u prahu, a ne nalazimo ga na policama naših trgovina. No bez problema ga možete napraviti sami; ubacite kristal šećer u multipraktik ili mlinac za kafu na nekoliko sekundi i dobit ćete malo finiji, caster šećer.

U manjem loncu zagrijte mlijeko i vrhnje za šlag, no pazite da ne provre.

Maknite lonac s vatre i dodajte u njega nasjeckanu čokoladu te dobro izmiješajte pjenjačom. Zatim dodajte tri žumanceta i dobro izmiksajte.

U posebnoj zdjeli istucite tri bjelanceta sa šećerom, a kad dobijete čvrstu pjenu umiješajte je direktno u smjesu s čokoladom i jajima. U smjesi ne smije biti vidljiva pjena od bjelanceta, već ona treba biti homogena i savršena.

Dobiveni mousse rasporedite u zdjelice i pokrijete prozirnom folijom te stavite u frižider najmanje na tri sata.

Prije posluživanja ukrasite mousse komadićima naribane čokolade po izboru.