Vijesti

Zastavničari iz Arezza zabavili građane na Baščaršiji i izveli performans na trgu

U organizaciji Ambasade Italije u BiH i Općine Stari Grad, brojni građani ali i turisti uživali su danas u najužoj gradskoj jezgri u nastupu zastavničara iz toskanskog grada Arezza.

Povodom obilježavanja Dana Republike Italije, 2. juna, ambasada ove zemlje dovela je u goste trupu od 28 zastavničara iz grada Arezza. Inače, to je trupa koja baštini tradiciju renesanskih zastavničara, a danas su odjeveni u tradicionalne uniforme, uz bubnjeve i trube izazvali veliko interesovanje građana.

Nakon parade kroz Ferhadiju, Sarače i Baščaršijski trg, zastavničari su izveli performans na višenamjenskom trgu preko puta Vijećnice koji je Općina Stari Grad dodijelila Ambasadi Italije na korištenje bez naknade.

Parada kroz Sarače

“Smatram da ovakvi sadržaji obagaćuju kulturnu ponudu našeg grada i da će pružiti nešto zanimljivo našim građanima, kao i turistima. Obećao sam ambasadoru Di Ruzzi da će Općina pružiti punu podršku ovom događaju” izjavio je načelnik Hadžibajrić prilikom susreta sa ambasadorom početkom ovog mjeseca.

Na višenamjenskom trgu prisutnima se obratio ambasador Di Ruzza.

Zastavničari iz Arezza zabavili građane kroz Baščaršiju i izveli performans na trgu

Nakon njegovog obraćanja održan je izvanredan nastup zastavničara iz Arezza na višenamjenskom trgu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare