Vijesti

Zašto je dr. Enru Suljić tokom pressa zvala Sebija I.?

Press-konferencija Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo koja je održana jutros nakon što je pokrenut proces protiv dr. Ismeta Gavrankapetanovića, izazvala je ogromne reakcije.

Pressica je inače bila vrlo turbulentna, a predsjednica Etičkog komiteta Enra Suljić, predsjednica Ljekarske komore Ks Ksenija Miladinović te dr. Raho Spahović nisu imali ili nisu htjeli dati sve odgovore na pitanja novinara.

O tome zašto je pokrenut postupak protiv dr. Gavrankepetanovića, šta je sa prijevom protiv ljekara KCUS-a koji nisu htjeli liječiti djevojčicu Nadin Smajlović do toga zašto niko nije prijavio Sebiju Izetbegović, direktorica KCUS-a, niko nije htio govoriti.

Novinari nisu odustajali od svojih pitanja pa je bila vidljiva nervoza kod onih koji su press držali.

Međutim, jedan trenutak bio je posebno zanimljiv.

Dok su novinari rešetali dr. Suljić jedna saradnica joj je prišla i nosila je mobilni telefon koji je zvonio te joj na uho šapnula “profesorica Izetbegović”.

Doktorica Suljić se nije javila.

Nije naravno jasno zbog čega je profesorica Izetbegović zvala, da li da daje posebne instrukcije ili nešto sasvim drugo.

Zanimljivo je da je profesorica Izetbegović jučer odbila komentirati Etički komitet i rad Ljekarske komore KS, jer to nije njen posao.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare