Sport

Zašto sin Hasana Salihamidžića ne igra za reprezentaciju BiH?

Od marta ove godine funkciju selektora juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine obavlja Ivica Barbarić, bivši trener Zrinjskog i Širokog Brijega.

Bivši fudbaler koji je nakon karijere u Veležu igrao za nekoliko španskih timova planirao je poslati poziv u reprezentaciju i Nicku Salihamidžiću, sinu bivšeg reprezentativca naše zemlje Hasana Salihamidžića.

"Zvali smo mlađeg Salihamidžića. Dobijali smo informacije da želi igrati za nas, međutim danas je opet iz nekih razloga, klupskih ili šta već, stigao odgovor da nije moment", rekao je Barbarić u intervjuu za portal Reprezentacija.ba.

Nick Salihamidžić, koji pokriva poziciju desnog beka, u gostujućem porazu juniorske selekcije Bayerna od Barcelone (2:0) u Omladinskoj Ligi prvaka odigrao je cijeli meč, dok je u jučerašnjem visokom porazu na domaćem terenu od kijevskog Dynama (4:0) zamijenjen u 58. minuti.

Osim ova dva susreta Salihamidžić, koji bi zbog porijekla njegove majke mogao igrati za tri reprezentacije (BiH, Španija, Njemačka), ove sezone upisao je još pet nastupa u dresu Bayerna.

Prije nešto više od godinu sam Nick je kazao da bi "sto posto prihvatio poziv da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", uz obrazloženje da je Bosna i Hercegovina dio njega i njegove porodice. Ostaje da se vidi šta se promijenilo od te izjave.