Puni Gas

Zastrašujuć video udara groma u terenac za vrijeme oluje: ‘Udario je u auto čak četiri puta!‘

Automobilska nadzorna kamera uhvatila je trenutak kada je grom četiri puta zaredom pogodio Jeep Grand Cherokee, u blizini Wavrlyja u Kansasu.

Naime, isječak pokazuje Jeepa koji prilazi raskrižju za vrijeme olujne grmljavine, nakon čega ga udara grom. Brzim slijedom, tri groma opet udaraju u automobil.

Odmah nakon olujnog udara na nevini Cherokee njegova svjetla se isključuju, što vjerojatno ukazuje na ‘sprženu elektroniku’. Osim toga, izgleda kao da se nakon udara SUV malo spustio tlo, što bi vjerovatno bio zunak puknutih guma.

U opisu videozapisa navodi se kako su prilikom incidenta u automobilu bili bračni par s bebom i dvoje djece mlađe od dvije godine. Na svu sreću, svi su pobjegli bez ozljeda.

Priroda je jedna od najstrašnijih stvari na ovome planetu, no automobili su relativno sigurno utočište za vrijeme ovakvih elementarnih nepogoda, s obzirom na to da je struja usmjerena na njihovu ‘metalnu kožu’.

Richard Hammond je u prvim epizodama slavnog Top Geara iscenirao udarac groma za vrijeme kada je bio u Volkswagenovom Golfu.

Nakon toga, automobil je nastavio funkcionirati normalno, no to ne umanjuje zastrašujući element, nimalo… Videozapis eksperimenta možete pogledati u nastavku.Povezani postovi: