(Foto: N1 Srbija)
Region

Zastrašujući prizori u Beogradu: Podrška Rusiji uz zastave sa mrtvačkim glavama

Ispred spomenika caru Nikolaja u Ulici kralja Milana u Beogradu, počeo je “protest podrške ruskom narodu” u organizaciji nekoliko desničarskih grupa.

Na protestu u neposrednoj blizini Predsjedništva Srbije, okupio se veliki broj građana, tako da je Ulica kralja Milana bila blokirana između 30 i 45 minuta. prenosi N1 Srbija.

Okupljeni su skandirali poruke podrške Rusiji koja je je prošlog četvrtka započela vojnu invaziju na Ukrajinu.

Učesnicima protesta su se sa bine obratili predstavnici ekstremno desničarskih organizacija – Damnjan Knežević iz Narodne patrole i Mladen Obradović iz Obraza.

Poručili su da će, ako Srbija uvede sankcije Rusiji poslije izbora, na ulice izaći duplo više ljudi nego večeras.

Knežević je poslao poruku CNN-u, BBC-u i RTS-u, “da je rusofobija u Srbiji statistička greška” i da je “svakom Srbinu Rus brat”.

“Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992., a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svjetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu”, rekao je Knežević i dodao da “nema tog Srbina koji će Rusiji i Bjelorusiji uvesti sankcije”.

Obradović je rekao da “Rusija oslobađa čitav svijet od NATO prijetnji” i da je danas “Putin pokazao ko je najjači i najhrabriji državnik na svijetu”.

Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, građani nose ruske i srpske zastave i uzvikuju “Rusija, Rusija”, “Srbi i Rusi braća zauvijek”, “Izdaja, izdaja” i “Vučiću Šiptaru, izdao si Srbiju”. Bile su tu i zastave sa mrtvačkim glavama.

Učesnici protesta potom su krenuli u šetnju do ruske ambasade.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare