Politika

Zastupnik Čamdžić pitao FUCZ: Koliko nas košta suspendirani Fahrudin Solak?

Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je Sektoru za računovodstveno–finansijske poslove, javne nabavke i skladištenje Federalne uprave civilne zaštite pitanje koliko je novca poreskih obveznika potrošeno na Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite.

“S obzirom na to da je Fahrudin Solak, protiv kojeg je Sud BiH potvrdio optužnicu u predmetu ‘Respiratori’, u maju 2020. godine preventivno suspendovan s pozicije direktora Federalne uprave civilne zaštite i od tada prima puni iznos plaće, a po mojim saznanjima prima i dodatak na posebne uslove rada. Poreski obveznici Federacije treba da znaju koliki je ukupni trošak njegovog zaposlenja, počevši od 12. maja 2020. godine, a završno sa 31. augustom 2021. godine“, rekao je Čamdžić.

Solak je jedan od osumnjičenih za kriminalnu nabavku 100 respiratora iz Kine. Pored njega na optuženičkoj klupi nalaze se premijer Fadil Novalić, ministrica finansija Jelka Miličević te Fikret Hodžić, vlasnik kompanije “Srebrena malina”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare