Vijesti

Zatvara se vakcijancijski punkt na Zetri: Poziv građanima KS na revakcinaciju AstraZenecom

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo pozvalo je sve građane koji su primili AstraZeneca vakcine, a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica od prve doze, da do 31. oktobra ove godine pristupe revakcinaciji.

“Naglašavamo da je ovo važno i u skladu sa preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federacije BiH, koje preporučuje da se druga doza vakcine protiv COVID-19 daje što ranije unutar preporučenog razmaka, uzimajući u obzir rast broja oboljelih i prijetnju od širenja delta soja SARS-CoV-2 virusa u Federaciji BiH”, saopćeno je iz Vlade KS.

Podsjećaju da se vakcinacijski punkt na Zetri zatvara 1. novembra, a vakcinacija u Kantonu Sarajevo prelazi na punktove u Domovima zdravlja.

PROČITAJTE  Na području bivše Jugoslavije još se traga za oko 11.000 nestalih osoba

“Ovaj poziv upućen i zbog praktičnosti obavljanja masovne revakcinacije na punktu Zetra do kraja mjeseca. Bitno je naglasiti da je moguća i revakcinacija svih onih koju su prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm primili van Kantona Sarajevo. Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Iz ovog ministarstva i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko – epidemiološke mjere”, saopćeno je iz Vlade KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare