Vijesti

Završen uviđaj: Dvije osobe poginule u saobraćajnoj nesreći u Donjim Ledenicama

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na putnom pravcu Gradačac-Bosanski Šamac u mjestu Donje Ledenice i na toj dionici saobraća se nesmetano. U udesu su učestvovala dva putnička vozila i dvije osobe su smrtno stradale.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do sutra, 3. maja do 07 sati saobraća se dvosmjerno. Od sutra, 3. maja od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.  

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, izačić i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom praznika zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine. (Zabrana je na snazi do večeras do 24 sata na teritoriji RS, a do sutra, 3. maja do 24 sata na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine), saopćeno je iz BIHAMK-a.