Vijesti

Završena akcija čišćenja na području općine Stari Grad

Završena je velika četverodnevna akcija čišćenja na području općine Stari Grad Sarajevo u kojoj je prikupljeno skoro 200 tona različitog otpada.  

U akciji, koju je pokrenulo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa Općinom Stari Grad, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJP Sarajevo-šume, KJU za zaštićena prirodna područja, Vatrogasnim društvom Vratnik, te Odjeljenjem za održavanje putnih pojaseva Općine Stari Grad, svakodnevno je učestvovalo više od 120 radnika. 

Radilo se na uklanjanju kabastog, nepropisno odloženog i miješanog komunalnog otpada iz domaćinstava s javnih površina 16 mjesnih zajednica.  

“Izvršeno je čišćenje površina na području općine Stari Grad, uključujući sva izletišta, Barice, Bentbaša, Park ‘Šuma prijateljstva’. Očišćene su zelene površine koje nisu u programu redovnog održavanja. Izvršeno je košenje i čišćenje više od 70 duluma javnih površina. Također, na oko tri kilometra površine urađeno je potkresivanje rastinja i šiblja. Korištenjem mehanizacije očišćena su 352.000 metara kvadratnih, a prikupljeno je više od 42 tone pijeska i ostalog šljunkovitog materijala”, naveo je pomoćnik ministra Muhamed Bekto.  

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić se zahvalio svima koji su učestvovali u velikoj akciji čišćenja na teritoriji općine, te istakao kako mu je posebno drago što su konačno riješene neke od lokacija koje su dugo predstavljale problem, a gdje se nije moglo djelovati bez teške mehanizacije i nadležnih preduzeća. 

“Ministarstvo je provelo akcije čišćenja i na području općina Ilidža i Vogošća, a od ponedjeljka počinje akcija čišćenja na području općine Centar”, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare