Region

Završena dramatična potraga u Hrvatskoj: Nijemac i maloljetni sin nestali jučer na moru. Nađeni na Krku

Otac i maloljetni sin koji su nestali jučer nakon što su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci – tzv. supu – pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar.

“Živi su i zdravi, nađeni na obali Krka”, rekao je Glažar.

Otac i sin ukrcani su na brod Lučke kapetanije koji će ih prevesti natrag u Klenovicu.

Kod Krka potraga za ocem i sinom iz Njemačke. Bili su na dasci za veslanje

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od subote navečer tragala je ocem i maloljetnim djetetom, koji su nestali tokom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.

U subotu navečer u 20:40 službenici MRCC-a Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvojice gostiju, oba državljana Republike Njemačke. Oni su oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (sup) u smjeru otoka Krka na kupanje.

“Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura”, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH. Sinoć i noćas službenici LI-ja Novi Vinodolski i PPAP-a Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke.

“Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 05:00”, dodaje se u priopćenju koje je objavljeno ovog jutra.

Jutros oko 10 sati kod Krka su nađeni daska i jedno veslo.

Za potrebe njihovog pronalaska i spašavanja MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9 te helikopter s posadom HGSS-a.

“Obalna straža Hrvatske vojske angažirala je jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka”, napisali su na Twitteru.

Srećom, sve je dobro završilo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare