Vijesti

Završena III vanredna sjednica Štaba civilne zaštite: Blago poboljšanje na području Općine Ilidža

U zvaničnom saopćenju Općine Ilidže se navodi kako je održana III vanredna sjednica Štaba civilne zaštite.

“U jutarnjim satima održana je III vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilidža na kojoj je analizirana trenutna situacija na području općine Ilidža. Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i dežurne ekipe su tokom protekle noći svakih sat vremena obilazili lokalitete na području općine kako bi pratili stanje na terenu i preduzimali potrebne mjere i aktivnosti na suzbijanju i uspostavljanju kontrole na poplavljenim područjima.

Kontstaovano je blago poboljšanje na terenu u odnosu na protekli dan te će se nastaviti pratiti eventualne promjene u koritima rijeka i mjesnim zajednicama koje su najviše pogođene. Konstatovani su najveći potencijalni problemi u mjesnim zajednicama Butmir, Kotorac, Otes i Osjek. Formirane su dvije mobilne ekipe koje će kontinuirano obilaziti kompletnu teritoriju općine Ilidža te su dežurne ekipe svih jedinica službe civilne zaštite su na terenu i vrše obilazak građana i građanki.

Nivo vode u koritima je u padu te su nasipi koji su postavljeni na kritičnim mjestima uspjeli da uspostave kontrolu nad tokom vode.

U 12:00h zakazana je nova sjednica Štaba, na kojoj će se detaljno analizirati stanje na terenu sa prijedlogom mjera za daljnje aktivnosti.

Pripremljeni su paketi prehrambenih i higijenskih potrepština.”, navodi se u saopćenju.

PROČITAJTE  Načelnik Muzur i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta obišli ratni put na Igmanu


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare