Film

Zavrtjet će vam se od cifre: Koliko je koštalo snimanje posljednjeg nastavka o agentu 007

Novi film i ujedno posljednji nastavak o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu Jamesu Bondu pod nazivom No Time To Die, najskuplji je film iz tog serijala ikada.

Zvaničan budžet koji je bio osiguran za snimanje No time to die je nevjerovatnih 200 miliona funti, prenosi Daily Mail.

No, zapravo pravi budžet je za četvrtinu veći i iznosi čak 250 miliona, samo što je britanska vlada odobrila poresku olakšicu za filmadžije i time im sa budžeta “skinula” 50 miliona.

Poređenja radi, prethodni filmovi iz ovog serijala, gdje je glavnu ulogu tumačio Daniel Craig,  koštali su između 100 i 180 miliona funti.

I kada se sve proračuna, dolazi se do zaključka da je posljednji nastavak o Bondu čak 216 puta skuplji od prvog ikada snimljenog filma o ovom tajnom agentu, Dr No iz 1962, koji je koštao svega oko 860.000 funti.

Film No Time To Die je 25. ostvarenje o Jamesu Bondu. Ovo će biti posljednji put da će se u ulozi agenta 007 naći Daniel Craig.

Premijera novog filma o Bond No Time To Die, koja je trebalo da bude u aprilu 2020. godine, odložena je zbog bojazni od koronavirusa. Umjesto u aprilu, premijera je pomjerena je za novembar ove godine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare