Sport

Zbog invazije na Ukrajinu na udaru i sport. Nema više ni skijaških takmičenja u Rusiji

Nakon napada Rusije na Ukrajinu, Međunarodna skijaška federacija (FIS) u petak je odlučila otkazati ili premjestiti natjecanja Svjetskog kupa koja su trebala biti održana na području Rusije do kraja ove sezone.

Radi se o jednom natjecanju za Svjetski kup u ski-krosu koje je trebalo biti održano ovog vikenda u Sunny Valleyju u Čeljabinsku, dva natjecanja u slobodnom skijanju u disciplini aerials u Jaroslavlju (26. i 27.2.) i Moskvi (5.3.), dva natjecanja u skijaškim skokovima za žene u Nižnjem Tagilu (18. – 20.3.) i Čajkovskom (25. – 27.3.) te jednom natjecanju u skijaškom trčanju u Tjumenu (18. – 20.3.), prenosi HRT.

“FIS usko surađuje sa svim sudionicima kako bi se natjecateljima koji su se našli na trkalištima uoči ovotjednih natjecanja osigurao brzi povratak kući”, stoji u službenom saopćenju Međunarodne skijaške federacije.

Iz sjedišta FIS-a u Oberhofenu poručili su da će probati pronaći alternativne domaćine za otkazane utrke u Rusiji, no da je moguće kako se neka natjecanja uopće neće ni održati.

Ranije je nekoliko nacionalnih skijaških saveza otkazalo nastupe na međunarodnim natjecanjima u Rusiji.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare