Vijesti

Zdravko Mamić u budžet Hrvatske u tajnosti uplatio dug od 52 miliona kuna!? Niko ne zna odakle pare

Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na 6 i po godina zatvora zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni budžet navedena 52 miliona kuna, javlja Jutarnji.

Kako navode, navodno je uplaćeno još 45 milijuna kuna, budući da je Uskok već ranije imao blokiranih 7 miliona kuna koje je Mamić najprije bio položio kao jamčevinu da neće bježati, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, Uskok ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potječe iz krivičnog djela.

Ovu informaciju o nagodbi Mamića i države potvrdilo je Jutarnjem više osoba dobro upućenih u slučaj. Prema izvorima ovog lista, Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravomoćne presude osječkoga Županijskoga suda.

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 miliona kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni budžet najveći je misterij, čitave priče.

Mamić je osuđen jer je iz GNK Dinama, na osnovi antidatiranoga aneksa Ugovora o profesionalnom igranju s današnjim kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Lukom Modrićem.Povezani postovi: